Варто ставити балон чи це марна трата часу?

Варто ставити балон чи це марна трата часу?

Автор Михаил, Берез. 23, 2025, 07:27 ДП

Попередня тема - Наступна тема

Михаил

Вітаю всіх! Замислююся над встановленням внутрішньошлункового балона, але є сумніви. Чи дійсно він допомагає позбутися зайвої ваги надовго, чи після його видалення кілограми повертаються і краще розглянути баріатричну операцію? Буду вдячний(а) за ваші відгуки та поради!

Anka

Моя знайома ставила внутрішньошлунковий балон, і в принципі скинула кілька кілограмів. Але після його видалення частина ваги повернулась, хоч і не вся. Зараз вона розглядає баріатричну операцію, бо хоче стабільніші результати на довгий час.

Балон може допомогти на короткий період, зменшує апетит, але якщо не змінити харчові звички, то кілограми знову можуть повернутись. Операція дає більш постійний ефект, бо змінює саму фізіологію організму.

Я теж думаю про баріатрію, але ще не вирішив, який метод вибрати. Треба  обрати лікаря і метод операції

Дмитро

Класно, що ти вирішив запитати — тема справді непроста.

Я тобі так скажу: балон — це як "лайт-версія" боротьби з вагою. Його ставлять, шлунок стає менший, і ти просто швидше наїдаєшся. Але він всередині максимум на пів року-рік. І якщо після зняття ти не зміниш харчування, вага дуже часто повертається. Це вже перевірено на багатьох.

Баріатрична операція — це вже серйозний крок. Там реально змінюють шлунок (або обхід, або "рукав"), і вже так просто "наїсти" назад вагу не вийде. Організм буквально по-іншому починає працювати. Тому результат зазвичай стабільніший.

У мене знайома робила балон — схудла, але потім вага майже вся повернулась. Тепер думає про операцію. А інша одразу пішла на баріатрію, і за рік мінус 40 кг, і головне — тримає результат уже другий рік.

Тож тут питання: ти хочеш "спробувати" чи вже налаштований діяти серйозно?
Обидва варіанти мають сенс, просто важливо, щоб очікування були реалістичні.

Лікарь

Внутрішньошлунковий балон – це лише тимчасовий інструмент. Так, він може допомогти зменшити апетит і скинути кілька кілограмів. Але якщо людина не змінює спосіб життя, не працює зі своїм харчовим поведінковим патерном, не впроваджує регулярну фізичну активність – результат буде нетривалим. Балон приберуть, а старі звички залишаться.

Зі свого досвіду можу сказати: гроші, які часто витрачають на балон, значно ефективніше вкласти в грамотного дієтолога та персонального тренера. Індивідуальний підхід, підтримка, правильна мотивація – ось що дає тривалий результат.

Моя порада – почніть із фахової консультації. І тільки якщо немає змін після комплексної роботи над собою, можна розглядати більш радикальні методи, як-от баріатрична хірургія.

Швидка відповідь

Попередження: в цій темі не було повідомлень принаймні 120 днів.
Публікуйте відповідь тут тільки якщо ви в цьому впевнені, якщо ні — можете створити нову тему.

Назва:
Електронна пошта:
Сполучення клавіш: ALT+S — надіслати, ALT+P — перегляд