Моя історія схуднення: як гастрошунтування змінило моє життя

Моя історія схуднення: як гастрошунтування змінило моє життя

Автор Олена Королева, Берез. 23, 2025, 08:59 ДП

Попередня тема - Наступна тема

Олена Королева

Вирішила поділитися своєю історією на цьому форумі, сподіваюся, що вона буде корисною та цікавою для когось. Хочу розповісти про свій досвід з баріатрією та гастрошунтуванням, які змінили не тільки мою фігуру, але й моє ставлення до життя і самого себе.

Я ніколи не була худесенькою. Взагалі, бабуся з дитинства годувала мене пирогами та іншими смачними стравами. Фігура була нормою для мене. Але після 30 років, коли я вийшла заміж і народила синочка, вага почала стрімко зростати. З року в рік вона все більше і більше збільшувалась. Досягла позначки 110 кг при зрості 163 см. Що я тільки не пробувала, щоб позбутися цих зайвих кілограмів. Втім, нічого не допомагало.

Я зауважила, що навіть мій чоловік почав віддалятися від мене. Він завжди любив не худих, але струнких дівчат. А я перестала себе любити. Почала носити балахоноподібний одяг, не виходила з подругами на прогулянки. Чоловік, здається, також відчував якусь незручність. Я почала себе відчувати непотрібною і впала в депресію.

І ось тоді мій дієтолог порадив мені варіант — лікування ожиріння за допомогою баріатрії. Я довго вивчала цей метод. Багато відгуків, всі вони були позитивними. Тому я вирішила — це мій шанс. Мені зробили гастрошунтування. Операція складна, але ефективна. Зменшують об'єм шлунка, реконструюють кишечник. Після цього утворюється порожнина, яка безпосередньо з'єднується з тонким кишком. Це означає, що з моїм травленням я втратила близько 2 метрів кишечника.

Головним недоліком операції є порушення всмоктування поживних речовин, тому організм має адаптуватися до нових умов. Процес не був надто болісним, але я була морально готова до цього. Дуже важливо потрапити до хорошого лікаря, і результат дійсно вартий всіх зусиль. Це була моя мрія.

Реабілітація проходила під пильним наглядом лікарів. Спочатку я відчувала слабкість, інколи головокружіння, але через деякий час все покращилось. Згодом мій рівень холестерину знизився, я почала втрачати кілограми. Зараз моя вага стабільно тримається на рівні 60-62 кг. Я знову можу носити обтягуючі сукні та ловити захоплені погляди. І більше не відчуваю депресії.

Операція не тільки змінила мою фігуру, але й мій спосіб життя. Я навчилася слідкувати за харчуванням, почала більше рухатись. Звернула увагу, що колір обличчя значно покращився, з'явилася здорова рум'яність. Вага інколи трохи підвищується, до 66 кг, але я це контролюю, коригую своє харчування. Тепер у мене немає того жахливого апетиту, як раніше. Я вже не можу з'їсти каструлю супу або цілий торт за один день. Це дійсно змінило моє життя.

Зараз я легка, впевнена в собі і насолоджуюсь кожним моментом. Хоча я не займаюсь спортом, думаю про запис у фітнес-центр, щоб довести свою фігуру до ідеалу. Раніше я була пасивною, навіть не любила прогулянки, бо швидко втомлювалась і страждала від задишки. Тепер я почуваю себе, як метелик, і це все завдяки медичним досягненням.

Зізнаюся, було страшно вирішитися на операцію. Я довго сумнівалась, боялась наслідків, адже це хірургічне втручання. Але чоловік мене підтримав і був поряд весь час реабілітації. Я уявляла, як я струнка гуляю в гарному купальнику по морському узбережжю, і всі страхи відразу зникли.

Я дуже задоволена своїм рішенням. Якщо є можливість відчути себе красивою і стрункою, чому б не скористатися нею? Зараз я виглядаю не на 31, а на 20 років. Я приймаю вітаміни, віддаю перевагу корисній їжі, роблю зарядку зранку та займаюся йогою. Життя стало набагато красивішим.

Щодо реабілітації — це важливо. Операція триває 2-3 години. Потім за вами постійно слідкує лікар. Біль не був нестерпним, і коли вона посилювалась, мені давали знеболювальні препарати, і я могла спокійно відпочити. Перші дві години після операції не можна було їсти. Потім дозволили пити воду потроху. Перші кілька днів я відчувала слабкість, але потім з'явилася енергія. Лікар рекомендував мені повільно рухатись, пити воду маленькими ковтками, дотримуватися правильного харчування.

Також важливо доглядати за шкірою в зоні швів — промивати її водою з милом, змінювати асептичні наклейки. У мене був незначний набряк, але він швидко зник. Через сім днів мені зняли шви — це було абсолютно безболісно.

Важливо змінити свій спосіб життя після операції — харчуватися правильно, не їсти на ходу, пити багато води і не забувати про вітамінно-мінеральні комплекси. Алкоголь краще мінімізувати або відмовитися від нього зовсім. Якщо й пити, то помірно.

Я щиро вдячна медицині за цей чудовий метод, що допоміг мені стати стрункішою і щасливішою.

🌸 marisha_life

Спасибо тебе огромное за такой подробный и честный рассказ! Я читаю и прям мурашки. Очень вдохновляет. У меня схожая ситуация — тоже вес за 100 кг и постоянное чувство, что теряю себя. Сомневаюсь в операции, но после твоей истории думаю, что это может быть реальный выход. Спасибо тебе за мотивацию! ❤️

Швидка відповідь

Попередження: в цій темі не було повідомлень принаймні 120 днів.
Публікуйте відповідь тут тільки якщо ви в цьому впевнені, якщо ні — можете створити нову тему.

Назва:
Електронна пошта:
Сполучення клавіш: ALT+S — надіслати, ALT+P — перегляд